2012-11-18 | 14:25:15
Imagine Dragons - Radioactive
 
Tvärskön sång :)
Idag ska jag och mina vänner + kusiner bege oss till Bergakungen för att se den sista filmen av Twilight serien. Jag började på Twilightserien när jag var tolv år gammal men tappade intresset två år senare för att jag fann något så himla mycket bättre, men Twilight är ändå något som jag måste avsluta för jag hade ändå påbörjat den :). Hade jag varit den person jag var för 2-3 år sedan skulle jag ha varit så mycket mer glädjefylld och hoppat upp och ner för att se den så efterlängtade filmen. Men så är det inte, för jag har ändrats. Extremt mycket om jag ska få tillägga.
 
Bortsett från det så har det gått rätt okej i skol-fronten. Jag hade ett bokprov i svenska och det gick sisådär. Biologiredovisningen gick lite mindre bra, haha. Själva presentationen var bra, men när andra skulle ställa frågor så att vi skulle framställa oss själva som experter i det området misslyckades vi totalt. Skam var känslan man hade när man stod framför andra och inte kunde besvara på deras frågor.
 
Jag har inte gjort något annat än att bullshitta fram grejer. Ta engelskuppsatsen som exempel, och samhällsuppgiften. Och en massa annat. Matteprovet misslyckade jag totalt på, kanske kan det bero för faktum att jag endast hade 3 timmars sömn dagen innan? Det var en trigonometriuppgift och min kalkylator var inställd på gon (?!). FML, minst sagt. Matte - som har varit mitt favoritämne i gymnasiet, och ändå misslyckades jag på grund av okända anledningar.
 
 
Strunt samma, i samhällskursen går det ännu värre. Min lärare föreläste om hur en papegoja skiljde sig åt från en människa. Den tidigare upprepade saker medan den senare tog upp saker och utvecklade sina tankar. Papegojan har självfallet svårare i samhällskursen i så fall. Det visar sig att papegojan är jag i ett nötskal, haha. Men det ser ljusare ut nu, eller det verkar åtminstone så.
 
Vi har hållt på med ideologier i kursen och fått ett kompendium på högskolenivå. Min svensklärare hade samma häfte när han gick på högskolan för att studera samhällskursen (!). Det säger väl om hur komplicerat det var för mig - papegojan - att förstå och tolka texten. Efter ett antal veckor började jag äntligen förstå texten, och nu verkar det som jag förstår det mesta :D. Som uppgift hade vi fått tre artiklar att välja på, jag valde en konservativ artikel ("Bevara begreppet äktenskap", SvD, 11 oktober 2007) och sedan skulle man analysera den för att ta reda på vilken ideologi artikeln/skribenterna har. Detta var då första deluppgiften som jag påbörjade en vecka innan sista inlämningsdagen, och det gick rätt okej? Skulle säga att analysera är en av mina bättre förmågor. I vilket fall fanns det en till deluppgift.
 
På den sista deluppgiften skulle man skriva en debattartikel som svarade på den första artikeln man analyserade, och i den artikeln man skriver ska man använda sig av en av ideologierna man lärde sig (ref. socialism/liberalism/konservatism). Då jag skrev min ideologianalys en vecka innan skrev jag debattartikeln i princip dagen före inlämningen. Bullshit rent sagt, och jag satt och kämpade med den i min mammas sovrum. Blev lyckligtvis klar med den för fredagen som var vårt originala inlämningsdatum innan vår samhällslärare valde att förskjuta den ännu mer. Om vi räknar utan den förskjutna inlämningsdatumet hade vi 5 veckor på oss. Jag började på min en vecka före och debattartikeln en dag före. Lyckat... Sen när återgick jag till mitt gamla jag? Borde inte vara så nu när det är gymnasiestudier!
 
Uppgiften skulle skrivas ut och lämnas in till vår samhällslärare så jag bad en annan lärare skriva ut den (jag ville inte skriva ut själv för elevskrivaren kunde inte skriva ut dubbelsidiga sidor, vilket jag ville. Jag hade fyra sidors text och maximum var 2, hehe). Snäll som ekonomiläraren alltid är skrev hon ut den åt mig. Jag fick följa med en annan lärare ned en våning för att hämta papprena men klumsig som jag är tappade jag mina böcker vid trappgången så han bad mig att vänta utanför istället -.- Sen efter kanske 3 minuter gick jag till honom, och han frågade mig ifall han kunde få ta en kopia på min text då han tyckte att den såg jättebra ut. Han var själv samhällslärare och hade tvåor och ska tydligen använda min text som ett bra exempel. 
 
Ni kan säkert gissa att jag var otroligt stolt och chockad (I seriously thought the text was the extreme degree of bullshit).
 
Jag lyckades inte lämna in texten förrän jag slutade skolan och när jag lämnade in den sa min samhällslärare att Jens, den andra samhällsläraren, har sagt till henne att han imponerades av min text?! Sjukt glad blev jag, men vi får se hur hon bedömer den.
 
I ALLA FALL, nu ska jag äta och sedan dra till bio :D!! Hörs senare då jag ska skriva hur jag upplevde filmen, har ganska höga förväntningar för tillfället :)