2013-05-09 | 20:54:01
Mina resultat
Låt mig börja med att lägga in denna glädjefyllda sången som jag fick av min kusin Ngan.
 
Först och främst är jag så exalterad över att solen äntligen valt att återvända till dystra grå Göteborg. Efter att ha varit borta ända sedan oktobermånad är inte okej. 
 
Snart har halva året av 2013 gått men jag har som vanligt inte gjort något anmärkningsvärt. Pluggat? Väldigt mycket på sistone, mer än vad jag brukade i jämförelse med höstterminen och början av vårterminen. Velat gå ut med mina vänner? Ännu mer! Tyvärr har de också fullt upp med plugget samt helgjobb (hur orkar de?! Cash is king, I suppose) och detta resulterar i att jag sitter framför datorn dag in och dag ut. Oftast har jag tumblr på, och alltid facebook som den sanna addict jag är. 
 
Något underbart som jag har upptäckt är geocaching, för mig är det skattjakt för den moderna piraten på land ^^. Förhoppningsvis får vi fler tillfällen att geocacha under mattelektioner med finfint väder, riktigt härligt att få ta en runda i stan med frisk luft och solstrålar som värmer ens hud... Okej, nu drömmer jag mig bort. Den hårda verkligheten är att Göteborg är en stad som ligger vid kusten med kustväder och det innebär att det regnar så ofta som det går att göra. Till exempel i nuläget. Utanför mitt fönster haglar det. Aja, jag ska inte klaga, regn kan vara skönt ibland!
 
Nu har jag pratat om vädret och vidare till min nästa obligatoriska punkt: skolan! I mitt gymnasium tillåts man ha en dator och det kan vara lyxigt samt effektivt för skolarbeten. Tyvärr så är inte allt så gött som det låter för den dator vi tilldelades är nämligen Lenovo Thinkpad x131e. Jag låter bilden på denna missbildade tröga dator tala för sig själv:
 
Den ser helt okej ut men väger rejält för att vara en dator på 11,6 tum! Nästan hela två kilo väger den, och jag får bära på mig den fram och tillbaka nästan varenda dag.
 
Därför har jag funderat på en Macbook Air. Pappa betalar såklart, det är standard. I vilket fall står jag snart inte ut med den matta skärmen... Fast återigen, det är ändå generöst av en skola att tillåta datorn som ett tekniskt hjälpmedel. I kemin får vi använda ett program som heter LoggerPro och det är jag tacksam för då det säkerligen skulle vara svinjobbigt att vara så precis med till exempel titrering. Och i matten får vi använda Geogebra istället för att köpa en grafritare på minst en femhundralapp. Och excel! Jag är helt seriöst nyfiken på hur andra elever matar in långa tabeller av data för att ha olika regressioner eller för att ta reda på till exempel standardavvikelsen (det är en pina över att behöva räkna det för hand, I tell you that) o.o. 
 
Datorn som hjälpmedel har varit till stor hjälp eftersom vi fick använda den under det skriftliga nationella provet i svenska, självklart var nätet avstängd för att förhindra samarbete mellan eleverna hehe. På tal om nationella proven som jag har haft än så länge har det gått rätt så bra.
 
Jag har gett upp hoppet om ett A i svenska sedan länge... Men men, jag fick A på talet och en poäng ifrån A på läsförståelsen. Surt? Lite, men inget jag kan göra åt ^^ B är ändå bra. Under samma dag som jag höll talet i svenska hade jag även nationella prov i spanska, läsförståelse. Det gick faktiskt jättebra! Utav 40 frågor fick jag rätt i 39 :o Ana min förvåning när jag såg mitt resultat på schoolsoft! A+, mitt andra betyg med en liten guldkant, varav den första faktiskt var i samhäll (!).
 
Åh samhäll... En av de ämnena jag alltid haft svårigheter i. Men nu hade jag ett grupparbete med min kompis Nina och vi hade skjutit upp det (arbetet Makt, demokrati och olika statsskick) under en väldigt lång tid på grund av andra prioriteringar *host* biologi provet. Till sist insåg vi att det var nödvändigt att faktiskt börja arbeta. Klart sagt lättare än gjort. Under flera veckor och vår icke-existerande påsklov höll vi på med den och vi satsade stenhårt nu vid vidare eftertanke. Vår presentation var längre än 20 minuter lång (vi hade tio talkort var) och häpnadsväckande bra! Jag kan inte fatta att jag inte trodde på mig själv... 
 
Det hårda arbetet lönade sig ☺! Nu hoppar ett minne upp, haha, jag var i skolan och höll på med arbetet till halv nio på kvällen :o och den måndagen började jag fem i halv nio så jag var i skolan i mer än tolv timmar... Aja, tillbaka till samhällsresultatet. Vi letade efter ett tillfälle där vi kunde prata om våra betyg och äntligen efter några veckor fick vi tillbaka vårt bedömningsmatris. Alla A-kriterier var inringade med två stjänor på rätt så många A-kriterier ^^. Ja, jag är nog rätt så uppenbar med att jag är överlycklig. Tänk hur mycket glädje en bokstav kan ta med sig.
 
Och just ja, jag hade även NP i engelska (skriftligt). Först trodde jag att det gick väldigt bra men nu... Tja, jag börjar tveka men det gick i alla fall inte dåligt. Det muntliga har jag också haft, och den gick superbra. Nu jävlar ska jag satsa på ett A i engelska! I shall not receive anything less! Or so I hope... Oh whatever ^^
 
Biologi måste jag också plugga på för redan nu på måndagen som kommer ska jag ha seminarium om ögats evolution och det är mycket arbete kvar att göra. Dags för mig att kila!
 
Good baaai.
 
P.S. Twilight Breaking Dawn recensionen blir inte av för jag har glömt av den. Mitt intryck av den var att den faktiskt är en rätt så okej film, CGI var till min skräck otroligt dåligt gjort och det var kul att de drog en twist på serien fast det skulle inte hade fungerat om man nu utgår från boken. 3,8/5. BD part 1 är bäst utav hela franchisen. 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback